Ontstoppen Roosendaal

Ontstoppen biedt uitkomst bij een langzaam doorlopende afvoer of riolering. Stoort u zich al tijden aan dat langzaam wegstromende afvalwater of die smerige rioollucht? Neem dan contact op met K. van der Ham riool service reparatie en verstoppingen en laat ons uw ergernissen wegnemen.

Een rioolontstoppingsbedrijf helpt u bij verschillende soorten verstoppingen. Dat gaat verder dan alleen het hoofdriool. Ook bij een verstopte afvoerleiding van het hemelwater, de douche, de wc of de gootsteen kunnen we helpen. Neem contact op via 0166 - 74 83 15 of gebruik het contactformulier om een offerte aan te vragen. Dan zullen we die vervelende verstopping binnen een handomdraai voor u verhelpen.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Roosendaal

Een verstopping van een afvoerleiding komen we in de praktijk het vaakst tegen. Zoals de afvoer van de keuken, de wc, de douche, de gootsteen, de wasmachine, de regenpijp en het bad. Als vuil zich er in ophoopt kunnen ze allemaal een ondoordringbare blokkade vormen voor het afvalwater.

Uiteindelijk is niet iedere verstopping even hardnekkig. Een lichte verstopping kunt u uitstekend met eigen methoden bestrijden. Kijk wel uit met chemische ontstoppingsmiddelen. Als het sterk spul is kan het ook uw afvoerleidingen aantasten. Mocht de verstopping erg hardnekkig blijken te zijn helpt een ontstoppingsbedrijf u graag met het ontstoppen van de leiding.

Het ontstoppen van een smalle afvoerleiding doen we uitsluitend met een verenmachine. We rollen de veer uit in de afvoerleiding tot op de plek van de verstopping. Vervolgens duwen we door de blokkade heen en halen we de veer weer terug. Nadat we de veer helemaal hebben ingerold spoelen we de resten van de blokkade weg. En testen we of de verstopping is verholpen.

Werkwijze bij ontstoppen riool Roosendaal

Bij het ontstoppen van een brede afvoerleiding of het riool gaan we anders te werk dan bij een verstopping in een smalle afvoer. Dat komt vanwege de breedte van de gemiddelde standleiding van de riolering. Die is te wijd voor onze verenmachine. Daarom kiezen we in deze situatie voor hogedrukreiniging om de verstopping op te lossen.

Om te beginnen maken we een opening in de rioolbuis. Daarna gaan we met een camera op zoek naar de precieze locatie van de verstopping. Nadat we een inschatting hebben gemaakt van de ernst en de locatie van de verstopping laten we een roterende spuitkop aan een veer naar binnen. De spuitkop spuit onder hoge druk de riolering schoon en verwijderd op deze manier de verstopping.

Op welke wijze we de verstopping ook zullen bestrijden, we zorgen er altijd voor die u zo min mogelijk overlast ervaart van onze werkzaamheden. Stank is vaak onvermijdelijk. Het is als bijproduct van de verstopping meestal ook vooraf al aanwezig. In de meeste situaties hebben we aan een half uur genoeg om een verstopping op te lossen zonder daarbij een smerige situatie te veroorzaken.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Roosendaal

De meest voorkomende reden om te moeten ontstoppen is een opeenhoping van vuil in afvoerleidingen. Vet, haar, zeepresten en andere viezigheid koekt naar verloop van tijd vast aan de binnenkant van een afvoerleiding en zorgt op deze manier voor een blokkade. Naast aangehechte viezigheid kunnen verzakte rioolbuizen of ingegroeide boomwortels ook voor een verstopping zorgen.

Om te voorkomen dat een afvoer verstopt raakt kunt u zelf het nodige doen. Wees bijvoorbeeld heel selectief met wat u door de afvoer spoelt. Spoel geen vet door de gootsteen, gebruik een zeefje voor de etensresten, verwijder haren uit het doucheputje en zorg dat er geen exotische dingen in de wc terechtkomen.

En mocht u graag het zekere voor het onzekere willen nemen kunt u het riool ook preventief laten reinigen. Daarmee kunt u de verstopping in de kiem smoren. Een bijkomend voordeel is dat we zwakke plekken die op korte termijn voor problemen zouden kunnen zorgen kunnen herstellen nog voor er daadwerkelijk problemen ontstaan.

Contacteer K. van der Ham riool service reparatie en verstoppingen bij een verstopping in Roosendaal

Bent u er toch niet in geslaagd om een verstopping te voorkomen? Laat K. van der Ham riool service reparatie en verstoppingen dan uw afvoer ontstoppen in Roosendaal. De aard van de verstopping maakt verder niet uit. Of nu gaat om het riool zelf, de afvoer van het hemelwater, de gootsteen of de wc, wij hebben voor ieder type verstopping een passende ontstoppingsmethode.

Neem contact op via 0166 - 74 83 15 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Ook bij de aanleg of reparatie van uw riool kunt u een beroep op ons doen. Wij helpen u in Roosendaal en omgeving met al uw rioolwerkzaamheden.